Annuleringsvoorwaarden

Annuleringen

Een annuleringsverzoek wordt alleen verwerkt in de verwerkingsfase van de bestelling via het indienen van een ticket aan onze klantendienst. Alle andere annuleringsverzoeken die op een andere manier worden gedaan (zoals e-mail en telefoontjes etc.) worden niet geaccepteerd.

Als uw bestelde goederen reeds zijn verpakt of verzonden vanuit ons magazijn, kunt u uw bestelling alsnog annuleren. Er zouden echter verwerkingskosten van € 18 en extra verzendkosten in rekening worden gebracht

Als u het artikel al heeft ontvangen, kunt u de bestelling nog steeds annuleren in overeenstemming met ons 30 dagen retourbeleid.

 

Dubbele bestellingen

Als u per ongeluk een dubbele bestelling heeft geplaatst of als de bestelling is geplaatst vanwege een systeem- of technische storing, laat het ons dan weten voordat uw bestelling is verzonden. We zullen de bestelling dan annuleren op uw verzoek.

 

Veiligheidscontrole

Mogelijk hebben we aanvullende informatie of documentatie nodig om uw bestelling in bepaalde situaties met beveiligingsmiddelen te verifiëren. Als deze verificatieprocedure niet binnen 5 werkdagen is afgerond, wordt uw bestelling automatisch geannuleerd.

Bestellingen onder de verdenking van fraude

Houd er rekening mee dat alle bestellingen die wij als frauduleus beschouwen of die onder de verdenking van financiële fraude zijn geplaatst, naar eigen goeddunken onmiddellijk worden geannuleerd. We behouden ons ook het recht voor om de bezoeker / gebruiker permanent van onze website te weren.

 

TERUGSTUURBELEID

30 dagen retourbeleid

Houd er rekening mee dat je een bestelling op eigen kosten kunt retourneren voor terugbetaling binnen 30 dagen na levering van de bestelling. Alle restitutieverzoeken moeten echter binnen deze periode van 30 dagen via een RMA ticket worden ingediend.

Wanneer u dit doet, zullen we u specifieke instructies geven over hoe u de goederen terug naar ons kunt retourneren en of u aan de volgende voorwaarden voldoet;

1. Het artikel moet zijn gekocht bij Ultra Online NL (ultraonlinenl.com)

2. Een restitutieticket is ingediend en ontvangen binnen 30 dagen na levering van de bestelling.

3. Uw artikel wordt geretourneerd met een kopie van uw factuur, retourautorisatienummer en machtigingsformulier.

4. Uw bestelling moet de originele verpakking met al zijn accessoires en andere materialen in onbeschadigde staat hebben.

5. Uw bestelling moet binnen 14 dagen na ontvangst van uw verzoek worden geretourneerd naar het door ons opgegeven adres

Nadat we uw verzoek hebben bevestigd, zullen we een koerierspartner regelen om uw retourpakket op te halen bij het door u opgegeven afleveradres en het artikel terug te laten bezorgen in ons magazijn.

Speciale opmerking

* Alle koptelefoons, oortelefoons en artikelen voor persoonlijke verzorging komen niet in aanmerking voor retournering vanwege hygiënische redenen.

* Camera's mogen niet meer dan 30 sluitertellingen hebben om als gloednieuw te worden beschouwd en zijn vrijgesteld van het 30-dagen retourbeleid.

* Alle Apple-producten die zijn geactiveerd vanwege douane- of kwaliteitscontroles, worden niet als gloednieuw beschouwd en zijn vrijgesteld van 30 dagen retourbeleid

* Mack-garanties, LEGO-producten en elektrische scooters komen niet in aanmerking voor retournering of restitutive

 

Retourneren van defecte artikelen

Indien de artikelen die u ontvangt defect blijken te zijn door een defect van de fabrikant, kunt u ervoor kiezen om het artikel naar ons terug te sturen. Een retouraanvraag moet echter binnen 30 dagen na ontvangst van het artikel worden ingediend.

Wanneer u dit doet, zullen we u specifieke instructies geven over hoe u verder kunt gaan met het retourneren van de goederen naar ons en u komt mogelijk in aanmerking voor een volledige terugbetaling als aan de volgende voorwaarden is voldaan.

1. Het artikel moet zijn gekocht bij Ultra Online NL (ultraonlinenl.com)

2. Een retourticket die is ingediend via het RMA-ticketsysteem en binnen 30 dagen na de op uw ontvangstbewijs vermelde datum is ontvangen

3. Uw artikel wordt geretourneerd met een kopie van uw factuur

4. Uw bestelling moet de originele verpakking met al zijn accessoires en andere materialen in onbeschadigde staat hebben.

5. Uw bestelling moet binnen 14 dagen na ontvangst van uw verzoek worden geretourneerd naar het door ons opgegeven adres

6. De geretourneerde artikelen worden na onze inspectie als defect beschouwd

Nadat we uw verzoek hebben bevestigd, zullen we een koerierspartner regelen om uw retourpakket op te halen bij het door u opgegeven afleveradres en het artikel terug te laten bezorgen in ons magazijn.

Als uw artikel echter niet aan de bovengenoemde voorwaarden voldoet, kunnen de verzendkosten voor de retourzending worden afgetrokken van uw uiteindelijke restitutiebedrag.

 

Retournering van een verkeerd of DOA-item

Indien het artikel dat u heeft ontvangen het verkeerde artikel of Dead on Arrival (DOA) was, moet u ons binnen 30 dagen na ontvangst van het artikel op de hoogte stellen.

Wanneer u dit doet, zullen we u specifieke instructies geven over hoe u verder kunt gaan met het retourneren van de goederen naar ons en u komt mogelijk in aanmerking voor een volledige terugbetaling als aan de volgende voorwaarden is voldaan.

1. Items die niet direct uit de doos werken (DOA)

2. Artikelen die niet het artikel waren dat u bestelde (verkeerde artikelen)

3. Indien u een verkeerd artikel heeft ontvangen, dienen de artikelen ongeopend en ongebruikt met volle en complete verpakking geretourneerd te worden. Dit is inclusief alle meegeleverde accessoires en materialen.

4. Voor DOA-artikelen geldt dat de artikelen de originele verpakking met alle accessoires en andere materialen in onbeschadigde staat moeten hebben.

5. Uw bestelling moet binnen 30 dagen na bevestiging van uw verzoek naar het door ons opgegeven adres worden geretourneerd

6. De items die zijn geretourneerd, worden na onze inspectie bevestigd als DOA of het verkeerde item

Nadat we uw verzoek hebben bevestigd, zullen we een koerierspartner regelen om uw retourpakket op te halen bij het door u opgegeven afleveradres en het artikel te laten bezorgen in ons magazijn.

Als uw artikel echter niet aan de voorwaarden voldoet, kunnen de verzendkosten voor de retourzending worden afgetrokken van uw terugbetaling.

 

Verdere opmerkingen

1. U dient zorg te nemen voor de artikelen en deze in originele en onbeschadigde staat retourneren.

2. Tenzij anders vermeld in bovenstaande Algemene voorwaarden, gaat u akkoord akkoord te zijn voor de kosten van het retourneren van de artikelen naar het door ons opgegeven adres. Als u ervoor kiest om uw bestelling te laten terugbetalen, zullen wij u het totale bedrag minus de retour kosten terugbetalen. Dit zou binnen 72 uur gebeuren. Houd er rekening mee dat dit geen inbreuk maakt op uw wettelijke rechten.

3. Wij zijn niet verantwoordelijk voor fysieke schade of verlies van uw pakket tijdens retourzendingen.

4. Bepaalde artikelen zoals verbruiksartikelen, bederfelijke artikelen, artikelen voor persoonlijke verzorging, oortelefoons en koptelefoons komen niet in aanmerking voor retournering vanwege hygiënische overwegingen

5. Tijdens het fabricageproces van een LCD is het niet ongebruikelijk dat een of meer subpixels in een onveranderlijke staat vast komen te zitten. Gebeurt dit tijdens de DOA-periode (30 dagen), dan komt u in aanmerking voor vervanging van het LCD-scherm.

* Defecten worden beschouwd indien er 5 dode pixels op het LCD-scherm zijn.

6. Wij behouden ons het recht voor om een retourzending niet te accepteren als deze niet voldoet aan de voorwaarden vermeld in het retour- en restitutiebeleid.

7. Elk extern netwerkgerelateerd probleem (bijv. Simkaart, beschikbaarheid, dekking, service, bereik enz.) Van mobiele telefoons en tablets vallen niet onder het defecte of DOA-beleid voor retouren en restitutie van Ultra Online.

8. Eventuele problemen die worden veroorzaakt door de firmware, software, wijziging van het besturingssysteem, zoals rooten en jailbreaken, vallen niet onder het defecte of DOA retour- en restitutiebeleid van Ultra Online.

9. Elk gratis geschenk moet ook worden geretourneerd.

Restitutiebeleid

Na ontvangst van uw geretourneerde artikel zullen wij uw goederen inspecteren om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de bovengenoemde voorwaarden.

Na goedkeuring wordt uw terugbetaling dienovereenkomstig verwerkt en wordt een tegoed toegepast op uw oorspronkelijke betaalmethode.

Dit zou variëren in termen van tijd, afhankelijk van welke betaalmethode is geselecteerd. Wanneer uw terugbetaling wordt verwerkt, wordt er een kennisgeving per e-mail verzonden naar uw geregistreerde e-mailadres.

Te late of ontbrekende restituties

Indien uw terugbetaling is vertraagd, neem dan contact op met uw bank, creditcardmaatschappij of andere naargelang uw betalingsmethode, aangezien dit kan worden vertraagd vanwege de verwerkingstijd.

Indien u dit heeft gedaan en nog steeds geen terugbetaling heeft ontvangen, neem dan contact met ons op via [email protected]

 

Retouradres

 

(* Neem contact op met RMA voordat u terugkeert naar het bovenstaande adres)

Unit A,

2/F, Hung To Centre,

94-96 How Ming Street,

Kwun Tong, Kowloon,

Hong Kong